Мъж може да възвърне използването на ръката си, останала парализирана

...
 Мъж може да възвърне използването на ръката си, останала парализирана
Коментари Харесай

Италианецът може да възвърне използването на ръката след пробив на прехвърляне на нерв от ампутиран крак

 Мъж може да възвърне потреблението на ръката си, останала парализирана от тежък пътен случай, с помощта на пионерска интервенция за прекачване на нерв от отчасти ампутирания му крайник, споделиха лекари в Северна Италия.

Хирурзите в градската болница в Торино (CTO) трансферираха част от седалищния нерв на мъжа, който контролираше придвижването на ампутирания му крайник, към брахиалния му сплит, мрежата от нерви, която свързва гръбначния мозък с рамото, ръката и ръката.

„ Това е първият път, когато някой трансферира съставен елемент от седалищния нерв към брахиалния сплит “, сподели Паоло Титоло, един от хирурзите, направили интервенцията, в изявление за Ройтерс в сряда.

Марчело Гавилио, 55-годишен здравен служащ, трябваше да ампутира половината си ляв крайник, откакто беше блъснат от мотоциклет преди пет месеца, до момента в който пътуваше за работа с мотопеда си.

Той претърпя съществени пострадвания на брахиалния си сплит, както и на крайници, заради което не можеше да употребява нито една от ръцете...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР